Professor Roos Vonk blijkt heetgebakerd en komt daar mee weg. Ooit beweerde ze dat vleeseters hufters waren. Ze bood haar excuses aan, nadat gebleken was dat ze van dat valse nieuws ook nog een potje van had gemaakt. Toen mocht ze blijven aan de Nijmeegse Radboud Universiteit.

Onlangs twitte ze dat ze minister Henk Kamp op zijn 'uitgestreken smoelwerk' wilde slaan omdat ze zich 'verneukt' voelde omtrent diens aanpak van het schaliegasdossier.

Ze werd door haar universiteit op het matje geroepen, maar blijkt al meteen na de tweets diep door het stof te zijn gegaan en de minister haar excuses per brief te hebben aangeboden. Ze verklaart haar tweet te hebben verzonden "in een stemming van ergernis en machteloosheid ­– niet als psycholoog of hoogleraar, maar gewoon als burger met idealen." Voor de Radboud is de kous daarmee opnieuw af. Dat schrijft De Telegraaf.

De tijd zal leren of de geërgerde burger Vonk met idealen zich bij een volgende gelegenheid zal kunnen inhouden. Ze heeft nu immers geleerd dat je ook bij herhaling openbaar vergiffenis kunt vragen en die dan ook krijgt.
Dit artikel afdrukken