Hogeschool HAS Den Bosch heeft Dr. ir. Annet Roodenburg benoemd tot lector Voeding en Gezondheid.
Roodenburg (1964) heeft na haar promotie, bij de leerstoelgroep Humane Voeding aan Wageningen University uitgebreide ervaring opgedaan in onderzoek en managementfuncties bij Unilever. Op dit moment is zij vanuit Unilever gedetacheerd bij de leerstoelgroep Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Centraal in haar werk staat de vraag: ‘Wanneer is een voedingsproduct gezond?’

Gepersonaliseerd
Het lectoraat Voeding en Gezondheid richt zich op de ontwikkeling en positionering van gezonde voedingsproducten. Voedingsproducten zullen steeds meer de functie gaan invullen om het lichaam gezond te houden en te beschermen. Producten worden steeds meer gepersonaliseerd. Succes wordt bepaald door een complex van samenhangende aspecten.
Het lectoraat richt zich op het ontwikkelen van een praktijkgerichte aanpak om de groeiende kennis op het gebied van humane gezondheid effectief te vertalen naar duurzame innovaties in de keten van voedingsmiddelenproductie. De pijlers in het lectoraat zijn de consument, voeding en gezondheid.


bron: EVMI
Dit artikel afdrukken