Je wordt 's morgens ontvangen met een kopje koffie en thee, waarbij er een film over de Visafslag wordt getoond. Na de film gaat de rondleiding van start. De gids vertelt je alles over de visserij en het leven van de vissers van vroeger en nu. Wat maakt Scheveningen uniek? Welke vissoorten worden er aangevoerd? Hoe wordt de vis gesorteerd? En hoe gaat het veilen in zijn werk? Je zult zien hoe het 'mijnen' op de klok verloopt en dat de prijs per kilo hier opvallend lager is dan in de viswinkel! En waar gaat al die vis naartoe?

Praktische informatie
De ± 1,5 uur durende rondleiding start om 6.30 uur in het Zeemanshuis in de Scheveningse Haven (Visafslagweg 1, de ingang is om de hoek). Het aantal deelnemers dat aan een rondleiding kan deelnemen is beperkt.
Er geldt een minimum aantal deelnemers van vijf personen. Indien dit aantal niet is geboekt, wordt de rondleiding uiterlijk één dag van tevoren geannuleerd. Om veiligheidsredenen geldt een minimumleeftijd van 14 jaar. Helaas zijn de rondleidingen niet geschikt voor rolstoelen, rollators en kinderwagens.

Groepen
Wil je met een groep deelnemen aan de rondleiding? Neem dan contact op met VVV Den Haag.

Ontbijt
Na afloop van de rondleiding is het mogelijk om voor het bedrag van €5,50 te ontbijten bij het Zeemanshuis. Dit kan je vooraf doorgeven aan het Zeemanshuis of ter plekke bestellen. Dit kan je telefonisch doorgeven op 070-3585357 of 06-53392011.

Rondleidingen
In de maanden april tot en met oktober zijn er elke week rondleidingen te boeken. In de periode november tot en met maart kan je elke eerste en derde vrijdag van de maand met de rondleiding mee. De kosten voor een rondleiding bedragen €8,00. Per boeking betaal je altijd 2,50 euro servicekosten.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Reserveren
Tickets voor de rondleiding door de Visafslag zijn te reserveren op de volgende manieren:
- online
- telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur via 070-3618860
- aan de balie van The Hague Info Store (Spui 68)

Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken