Er zijn nog steeds mensen die beweren dat het ongezond is, maar er zijn er ook (oma en paleo-volgers bijvoorbeeld) die het tegenovergestelde beweren. Mij maakt het niet zoveel uit, ik hoor het wel als ze eruit zijn. Ondertussen een lekker recept:
Geroosterd Beenmerg
Ik nam een ovenschaaltje, strooide er wat Deens chilizout op (gewoon grofgemalen zout en peper kan uiteraard ook) , zette daar 3 stukjes beenmerg met bot op en strooide er nog wat chilizout overheen.
Dat ging 15 minuten in een oven van 230°C. Ondertussen hakte ik een knoflookje fijn met wat blaadjes Thaise basilicum en citroenrasp.
Na 15 minuten strooide ik dit over de al bubbelende stukjes beenmerg en deed het nog 5 minuten terug in de oven.
Serveren met geroosterd brood.

Fotocredits: Robin Kok
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Toch had ik stiekem gehoopt dat er een paleo volger spontaan was komen uitleggen waarom beenmerg zo goed voor ons zou zijn. Ik had wel even snel gegoogled maar kom vooral verhalen tegen dat mensen het vervangen door kokosvet. Dus ik weet het eigenlijk nog steeds niet....
Misschien leuk, voor wie niet bekend is met het recept:
foto's ter inspiratie van roasted bone marrow op google
Wilde koeien-botten van Schotse Hooglanders die het hele jaar buitenlopen in natuurgebieden. Soort van wild dus. Worden niet bijgevoerd of verzorgd, hebben geen binnenverblijf. Zijn ze kreupel of oud, dan worden ze geslacht.
#3: wilde koeienbotten?
Wat kan ik me daarbij voorstellen?
Erg interessant inderdaad, ik heb stapels wilde koeien-botten voor niks en voor weinig in de diepvries liggen, en was onderhuids benieuwd of het ook voor wat anders dan soep nog nuttig was. Moet ik dit dan zeker eens proberen :)