Je hebt puristen die gaan gillen als je iets anders dan peper en zout gebruikt. “Zonde van de dit of de dat”, roepen ze dan. Ik ben geen purist. Dat zegt Robin Kok die vanaf nu regelmatig op Foodlog kookt.
Ik ben dol op smaken toevoegen. Niks mis met een goede steak, maar ook niks met een goede pepersteak. Beter nog, een Sichuan pepersteak!
Het vlees
2-4 biefstukken (of ander rood vlees dat je lekker lijkt)
De marinade
1 el grofgemalen zwarte peperkorrels
1 el grofgemalen Sichuan Pepers
1 el bruine basterdsuiker of palmsuiker
2,5 el lichte sojasaus
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
Marineer hierin het vlees. Uurtje is genoeg, langer mag ook. Daarna is de kunst om ze te bakken zonder dat de suiker verbrandt. Ik doe dat vaak door ze eerst even (8 minuten of zo) te roken in mijn rookoventje, dat geeft een lekkere smaak en brengt ze vervolgens al mooi op temperatuur. Daarna bak ik ze nog even in pan of grillpan. Je kunt het ook andersom doen, eerst even aanbraden en dan in een gewone oven zetten om door te garen. Allemaal zodat de suiker niet verbrandt.
Lekker bij stamppot andijvie. Nog lekkerder bij stamppot andijvie waar wat blokjes blauwe kaas in geduwd zijn. (Niet erdoor geroerd, het moeten echt kleine smaakbommetjes worden).
Fotocredits: Robin Kok
Dit artikel afdrukken
Het vlees
2-4 biefstukken (of ander rood vlees dat je lekker lijkt)
De marinade
1 el grofgemalen zwarte peperkorrels
1 el grofgemalen Sichuan Pepers
1 el bruine basterdsuiker of palmsuiker
2,5 el lichte sojasaus
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
Marineer hierin het vlees. Uurtje is genoeg, langer mag ook. Daarna is de kunst om ze te bakken zonder dat de suiker verbrandt. Ik doe dat vaak door ze eerst even (8 minuten of zo) te roken in mijn rookoventje, dat geeft een lekkere smaak en brengt ze vervolgens al mooi op temperatuur. Daarna bak ik ze nog even in pan of grillpan. Je kunt het ook andersom doen, eerst even aanbraden en dan in een gewone oven zetten om door te garen. Allemaal zodat de suiker niet verbrandt.
Lekker bij stamppot andijvie. Nog lekkerder bij stamppot andijvie waar wat blokjes blauwe kaas in geduwd zijn. (Niet erdoor geroerd, het moeten echt kleine smaakbommetjes worden).
Fotocredits: Robin Kok
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wat een leuke rubriek; ik kijk er naar uit.