imageAl een tijdje volg ik de ontwikkelingen van de nieuwe vermageringmiddel rimonabant van Sanofi-Aventis. Het middel heeft de goedkeuring gekregen van de Europese registratieautoriteit EMEA. Eerder had het die al van de Amerikaanse autoriteiten FDA (Food and Drugs administration).

De Europese goedkeuring kwam gisteren in het nieuws. Het geneesmiddel, dat onder de naam Acomplia op de markt moet komen, pakt tegelijkertijd verschillende oorzaken van diabetes II en hart- en vaatziekten aan. Dus naast vermageren, en het minderen van roken pakt het ook je hart en vaatziekten aan.
Sanofi zal nu ook in Nederland aanvraag doen om de pil op de markt te kunnen brengen. Voor de ongeduldigen die van overgewicht en rookverslaving af willen komen ..... het middel komt er dus aan. Het middel werd ontdekt door onderzoek naar de effecten van softdrugs. Het roken van cannabis blijkt vaak gepaard te gaan met een sterk hongergevoel. Rimonabant geeft de hersenen juist een signaal dat er niet hoeft te worden gegeten. Dat principe blijkt ook de behoefte aan nicotine terug te dringen.

Onderweg naar huis hoorde ik op BNR-radio dat een nieuw onderzoek van diverse dieetmethoden had uitgewezen dat de meest succesvolle manier van afvallen meer bewegen is. De onderzoeken buitelen over elkaar. Iedereen bewijst iets waar iets mee te verkopen valt. De reden daarvoor laat zich makkelijk raden.

Persoonlijk moet ik daar niets van hebben. Ik rook mijn sigaar met groot plezier en heb-nog-geen-hartklachten.

Mijn advies rond afvallen: gezond eten, meer bewegen, een langere wandeling met de hond dan gebruikelijk, en genieten ....... maar nooit met mate!

Bron: Telegraaf
Dit artikel afdrukken