image

Bij mijn beste weten is dit blikje zalmrillette in Nederland niet te koop. Mogelijk is het wel in de Franse hypermarkten in België te koop.

Met de smaak is weinig mis. Ik ken aanmerkelijk minder geslaagde toastbelegsels.

Ben je in Frankrijk - het land van de pure spullen - let dan even op. De vis in het blikje blijkt voor een derde uit tonijn te bestaan. De rest - goed voor 40% - is ei, koolzaadolie (heel gezond, bijna net zo gezond als de omega-3's uit zalm en tonijn), melk, aardappel en johannesbroodboommeel.

Het blikje werd gemaakt in Bretagne, waar slechts bij (heel) hoge uitzondering verse zalm voor de kust zwemt. Grappig genoeg blijkt er ook nog eens wilde zalm in te zitten (zie het oranje stempeltje links onder in het etiket: 'saumon sauvage').

Na de doorklik de volledige ingrediëntendeclaratie.

Wat mij bezighoudt: waarom dure tonijn als zalm verkopen als je er ook gewoon ei, aardappelmeel of ander zalmafval in had kunnen stoppen? image
Dit artikel afdrukken