Vandaag lanceert de Rijksoverheid de campagne ‘Iedereen doet wat’ om Nederlanders te helpen bij het maken van duurzame keuzes in en rond het huis. De campagne is een samenwerking tussen de Rijksoverheid (de ministeries van Economische Zaken, Binnenlandse Zaken, Infrastructuur & Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties.

De boodschap van de langjarige campagne is dat iedereen kan bijdragen aan de klimaattransitie: “groot of klein, goedkoop of duurder”, luidt het op de website. Of je nu zonnepanelen installeert of minder voedsel wilt verspillen, iedereen kan ‘wat’ doen.

Op iedereendoetwat.nl staan allerlei mogelijkheden om duurzamer te leven. Zo kun je bijvoorbeeld gloeilampen vervangen door ledlampen, de vloer laten isoleren of een waterbesparende douchekop nemen. De website telt zo’n 20 verduurzamingsmogelijkheden en wordt de komende jaren aangevuld, naarmate de klimaattransitie vordert.

De deelnemende partijen, waaronder ABN-AMRO, bol.com, de Nederlandse Spoorwegen (NS) en Lidl, zijn op de campagnesite te vinden.
Rijksoverheid - Klimaatcampagne ?Iedereen doet wat? van start
Reageer
  • Deel
Druk af