Dat vindt de Local Government Association (LGA), waarin ruim 370 Britse gemeentes zijn verenigd. Hoewel het verplicht is kraanwater aan te bieden, blijkt uit onderzoek van de LGA dat de meeste restaurants alleen kraanwater schenken als gasten er expliciet om vragen. Uit het onderzoek blijkt ook dat 13% van de ouders zich ongemakkelijk voelen om kraanwater te bestellen in plaats van frisdrank.

Acht op de tien mensen drinkt thuis kraanwater, in restaurants is dat maar één op de drie. Izzi Seccombe, woordvoerder van de LGA zegt: “Wij vinden dat je niet moet hoeven vragen om kraanwater.

Sommige mensen denken er niet aan, anderen vinden het raar om te vragen.” Volgens de LGA biedt het zowel voor kinderen als volwassenen een goed alternatief: “Voor kinderen is het een betere keus dan frisdrank en het weerhoudt ouderen er mogelijk van nog een extra alcoholische drank te bestellen.”

Ufi Ibrahim van de British Hospitality Association onderkent dat de strijd tegen obesitas een multidisciplinaire aanpak nodig heeft en belooft met de leden te kijken wat de mogelijkheden zijn om water aan te bieden nog voor mensen om iets anders durven te vragen.

Fotocredits: 'Glass of Ice Water', Sharon & Nikki McCutcheon
Dit artikel afdrukken