Gezond fastfood van de Belgische keten Foodmaker is vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar. De Vedge Bags met gezonde kant-en-klaar maaltijden zijn sinds eind november te bestellen.

Foodmaker kende dit jaar een succesvolle start in Nederland met de uitrol van saladebars in Albert Heijns. De oorspronkelijke ambitie was om ook restaurants te gaan openen. In 2016 opende Foodmaker al een winkel in Den Haag. Het concept van de Foodmaker-restaurants is vergelijkbaar met La Place, met salades, koffie, broodjes, soepen en warme gerechten, maar dan centraal geproduceerd en 'zonder rommel' zoals suiker, bewaarmiddelen en kleurstoffen.

Oprichter en CEO Lieven Vanlommel was begin dit jaar nog gefocused op een snelle internationale uitrol naar 500 restaurants in Europa. Door de coronacrisis liep dit in de soep. Zowel de saladebars als de Foodmaker-restaurants moesten sluiten. Foodmaker raakte 90% van zijn omzet kwijt maar zat niet bij de pakken neer. In drie weken tijd zette het bedrijf de gezonde kant-en-klaar-Vedge Bags op, inclusief de thuisbezorging.

Dankzij die wendbaarheid won Foodmaker in november de Belgische Mercuriusprijs voor 'winkelconcept van het jaar'. En ook voor de toekomst ziet Vanlommel veel kansen, met name in bedrijfskantines. "Mensen gaan straks niet meer massaal naar de kantoren. Ik denk dat een centrale keuken zoals wij de keukens bij de bedrijven gaan vervangen," zegt hij in Het Financieele Dagblad.
Het Financieele Dagblad - Gezonde fastfoodketen probeert het opnieuw in Nederland
Reageer
  • Deel
Druk af