Het Nijkerkse restaurant Salentein gaat op de weilanden achter het restaurant koeien houden. Het vlees ervan wordt de gasten voorgezet.
Dat zegt eigenaar Erik Bikkers in het In mei verwacht de leidinggevende van het chique restaurant de eerste van ongeveer tachtig koeien in zijn weiden te hebben rondlopen Het eigen vlees komt van het van oorsprong Schotse koeienras Black Angus, die bekend staan om hun gemarmerde vlees. Volgens Bikkers voldoet hij daarmee aan een toenemende vraag. ‘Mijn gasten hebben vaak grote kennis over het eten en wensen vlees van topkwaliteit.’
Behalve de gangbare delen als tournedos en entrecote wil Bikkers ook andere delen van de runderen serveren. Op termijn moet er bovendien een eigen slachterij op het terrein komen.
Het vlees dat Salentein nu serveert is afkomstig uit Noord-Amerika.
bron: Meat&Meal
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wellicht even ter verduidelijking, dit bedrijf is een van de bedrijven die De Pon-familie - Volkswagen, Audi en Porsche - als ' motor' achter zich hebben. De ene broer zit in de landbouw in Amerika (Bernardus Winery), de andere broer zit Argentinië waar hij wijn maakt die onder dezelfde naam als het restaurant verkocht wordt. Deze broer en nog een derde zitten ook in de ' gewone' landbouw: vee- en fruitteelt.
Hoe komt dat toch? Alledrie succesvol met auto's en alledrie onafhankelijk van elkaar ' terug naar het land'?