BBQ-restaurant De Kiet in Eindhoven heeft dit weekend ondanks de lockdown zijn deuren toch geopend. Mensen kunnen er binnen eten. Dat heeft het restaurant via een filmpje op Facebook laten weten. "Geen mondkapje? Geen probleem. Leef een beetje", staat op het bord voor de deur te lezen. Dat meldt RTL.

Het bericht op Facebook luidt:
Lieve mensen,
Wij hebben besloten dat we onze deuren openen voor gasten. En we houden ze open. Als er een ding is wat wij hebben geleerd van ondernemerschap, dan is dit zelfredzaamheid.
We merken nu dat er beleid gevoerd wordt wat het voor ons, en voor nog veel meer hardwerkende mensen in ons land, onmogelijk maakt om op een menswaardige manier ons brood te verdienen.
Al maanden worden we in de kou gelaten. De schade is groot en onnodig. De maat is vol.

Verandering begint bij jezelf. We wachten geen dag langer op ‘hoopvol’ nieuws vanuit Den Haag. We hebben inmiddels allang gezien dat zij ons niet gaan helpen.
Ben jij ondernemer en voel je je machteloos? Sta op, en kom op voor je personeel en je zaak!
Groetjes, @boysvandekiet


"Fuck it" zeggen De Kiet-eigenaren Nassim en Quincy. Ze roepen collega’s op om 17 januari weer open te gaan. "Ongeacht de maatregelen en ongeacht wat er voor onzin verzonnen wordt. Je gaat geen vrijheid krijgen. Je moet het nemen. Hou je rug recht."
De twee jonge mannen zijn er trots op zijn dat ze van een food truck zijn opgeklommen tot een echt restaurant. Op Facebook krijgen naast enkele kritische reacties overwegend bijval. De gemeente liet RTL weten dat het restaurant een laatste waarschuwing heeft gekregen. Als het de coronaregels opnieuw overtreedt, sluiten B&W van Eindhoven de zaak voor onbepaalde tijd.

"Kapot gaan ze jullie toch maken dan kun je beter vechtend ten onder gaan en niet als een lam naar de slachtbank. RESPECT VOOR DEZE KERELS.", zegt een van de reageerders op Facebook.

De Volkskrant meldt dat na negen uur zondagavond de telefoon niet meer opnam. Even voor negen uur werd de zaak op last van de politie ontruimd en gesloten.

  • Deel
Druk af