Wat doe je als biologische fruitteler en je merkt dat de regering liever Ik Kies Bewuste appels heeft dan jouw biologische?

Dat is simpel Je vertelt het foodlog en die vraagt zijn lezers wat zij ervan denken.

Het zit zo. Ik Kies Bewust was bedoeld om te plakken op fout spul dat minder fout is. Toen het behalve op de excuusfritessaus en -taart ook op appels en spinazie mocht, ging het fout. Toen was opeens alles waarvan iedereen al wist dat het OK was net zo goed als de excuus-meuk. En toen gebeurde er nog wat. De Nederlandse regering wilde zijn ambtenaren voortaan alleen nog maar 'duurzaam' te eten geven in zijn kantines. Wat duurzaam was, wist niemand. Daarom verzon iemand een oplossing. Neem gewoon alle logo's die er zijn en noem ze allemaal 'duurzaam'.
Precies, van Ik Kies Bewust tot Biologisch. Cup-a-Soup met een beetje minder zout en biologisch waren opeens even duurzaam. Maar ... een gewone appel die Ik Kies Bewust is, werd daardoor opeens net zo duurzaam als Biologisch. Is dat niet knap?

De kantine-uitbaters en andere snackbarbazen van de bedrijfsrestaurants in Den Haag en provincie en gemeente hebben naast de Bewuste Kroket nu dus de Bewuste appel, precies dezelfde al vroeger.Biologisch, zeggen zij, is niet logisch, want Ik Kies Bewust net zo goed. De appelteler staat paf. Hij dacht dat hij iets goeds deed, maar het blijkt niet nodig.

Duurzaam is gewoon meer van hetzelfde, maar dan met het goedkoopste plakkertje. De cateraars lachen in hun vuistje. 'Ziezo, ook weer geregeld.' Of ze die onnozele overheid wat meer rekenen voor diezelfde appel wist m'n teler niet. Het zou me niks verbazen.

Foodlog, wat doet volgens u het volk als het hiervan zou horen: schouders ophalen of de vinger in de lucht?Dit artikel afdrukken