Al sinds afgelopen weekend keren Franse varkensboeren zich tegen Cochonou. Afgelopen zaterdag besloten de worstmakers hun populaire 2CV's niet mee te laten rijden in de Tourcaravaan. Kijkers houden van de worstmaker die steevast kleine worstjes uitdeelt.

De boeren zijn boos omdat de Franse worstmaker zich als typisch Frans voordoet en weliswaar Franse worstfabrieken heeft, maar onderwijl zijn vlees in Duitsland inkoopt. Dat schiet de Franse varkenshouders in het verkeerde keelgat omdat ze economisch op sterven na dood zijn.

Volgens Cochonou zit er wel degelijk Frans vlees in zijn worst. Toen Le Monde echter vroeg hoeveel, kreeg de krant te horen dat op die vraag niet zo gemakkelijk antwoord te geven is. "Dat hangt van een aantal zaken af", zegt de worstmaker die er verder niet over wil communiceren.

De boeren zeggen door te gaan met hun acties door de 2CV's van Cochonou te belemmeren mee te touren. Ze willen niet de Tour verstoren, zeggen ze, maar vragen wel aandacht voor hun probleem en wat zij de dubbele moraal van Cochonou noemen: Frans doen, maar Duits inkopen.

Fotocredits: 2CV's van Cochonou, Couchonou
Dit artikel afdrukken