Torisashi, oftewel sashimi van rauwe kip, wint in Japan aan populariteit. In de VS is het ook al verkrijgbaar. Torisashi zijn dunne plakjes van een tien seconden lang gegaarde binnenkant van de kippenborst. In dit deel van de kip zouden minder bacteriën zitten. Daarnaast zeggen de sushirestaurants die torisashi serveren dat hun kippen van kleine kippenboeren komen waardoor de kip gegarandeerd vers is. Dat neemt niet weg dat er nog altijd een besmettingsrisico is, zegt Patricia Schutte, woordvoerder van het Voedingscentrum, tegen RTL Nieuws. "Het is niet verstandig om kip te eten die niet helemaal gaar is. Op rauwe kip en gevogelte kunnen nu eenmaal ziekteverwekkers voorkomen."
RTLnieuws - Rauwe kip-sushi is een hit in Japan: 'Je kunt er flink ziek van worden'
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Patricia zegt nog wel meer hoor, want op de site van RTL staat verder nog:
Flink ziek
De belangrijkste, en gevaarlijkste, bacteriën zijn salmonella en campylobacter. Die komen vaak voor. "Vooral voor ouderen, jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een verlaagde weerstand brengt het eten van kip, al is het maar voor een deel besmet, het risico met zich mee dat je er flink ziek van kunt worden", zegt Schutte.
Ik zou niet eens vlees eten wat slechts tot 70 graden celsius gebakken wordt(wordt met sommige rundvlees gedaan in de oven), omdat er ook bacteriën zijn die pas dood gaan bij 100 graden celsius.
Ik keek al raar, kipsushi??
Onverhitte, niet door en door gegaarde kip moet je domweg niet willen eten. Wat een raar, halfslachtig advies van het Voedingscentrum. Duidelijkheid is geboden. Ik hoop maar dat RTL het een beetje suffig heeft opgeschreven en dat Schutte wel degelijk heel duidelijk is geweest: nooit ongare kip. Nooit!