Dat en het volgende viel te lezen op Fonk:
Het verhaal begint een aantal maanden geleden met het faillissement van V&D. Grote hoeveelheden verse ingrediënten voor La Place (partner van de RAI) hebben geen bestemming meer, waaronder een grote batch tomaten van Stadskwekerij Osdorp.

Executive Chef van RAI Amsterdam, Rientz Mulder: ‘Dit voorjaar kregen we een telefoontje van onze lokale partner Stadskwekerij Osdorp met de vraag of wij interesse hadden in een batch Rooie Sien-tomaten en zo voedselverspilling tegen konden gaan. Vanzelfsprekend zagen we mogelijkheden en zijn aan de slag gegaan met Walter Abma’.


RAI Amsterdam laat zien hoe laag drempel tot de foodmarkt is.

Iedereen kan het.

Het is natuurlijk in eerste instantie een publiciteitstunt. Daarom kan ik me niet voorstellen dat iemand buiten de RAI waar deze producten 'gedwongen' op tafel staan, ze koopt.

Jan Peter van Doorn
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Mijn simpele vraag is dan ook: hoe snel is het weer voorbij?

Zo schiet het niet op voor die Osdorpse stadskwekerij.
Dit artikel afdrukken