Belegen kaas is bij de ene supermarkt jonger dan bij de andere.
Oud nieuws.
Opmerkelijk is dat de Consumentenbond zich neerlegt bij weigering van Westland, een kaashandelaar die zelf geen kazen maakt maar ze laat maken, om te zeggen hoe oud zijn succesmerk Old Amsterdam is.
Old Amsterdam is een racerijper. Betrekkelijk jonge kaas die met hulp van een Deense leverancier van rijpstof (nog altijd uit de lebmaag van kalveren, maar versleuteld tot racerijper) in de kortste keren oud wordt. Old Amsterdam is een smakelijke kaas, maar de langzamer gerijpte van dezelfde soort, Gouda, zijn duidelijk veel beter.
Maar dat zo een instituut als de Consumentenbond zich neerlegt bij datzelfde zwijgen!!!
Nizomensen die dit lezen, of ex-Nizoers, kunnen jullie hier even zeggen hoe jong precies Old Amsterdam is?
(Foodloglezers, Nizo was het wereldbefaamde instituut voor zuivelonderzoek in Ede, het bestaat nog, maar onderzoekt nu ook chocoladepasta en hoe je droge soep op smaak kunt brengen).
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Mark, zo lang Westland zwijgt, wordt het pijnlijk en IS de waarheid inmiddels dat het nog geen half jaar oud is. Belegen dus.
Marcel zegt
Zou het kunnen zijn dat de regels aangaande kaas in Belgie strenger zijn dan in Nederland? Of dat Westland voor Belgie een soort "Export" versie van de kaas maakt?
Dat zou kunnen verklaren waarom er een verschil in leeftijd bestaat...
Een natuurlijke nepstof
Dus een natuurlijke kleurstof?
Het nieuwste nieuws over OA gaat hier verder: OA zou belegen zijn en niet altijd Nederlands.