De vastgoedpoot van de Rabobank, Rabo Farm, zet een nieuw fonds op dat zich richt op investeringen in akkerbouwbedrijven in Centraal- en Oost-Europa. Het nieuwe fonds, Rabo Farm Europe Fund II (RFEF II) moet € 315 miljoen aantrekken die grotendeels ingezet zal worden voor het 'duurzaam verbeteren van de boerderijen', schrijft Boerderij.

Rabo vertrouwt erop van het fonds een succes te kunnen maken omdat de bank over de juiste combinatie van twee factoren beschikt: "eigenaar zijn van de boerderijen en het verbeteren van de productiviteit door middel van goed doordachte managementplannen", aldus Jaap Gillis, CEO van Bouwfonds Investment Management.
Dick van den Oever, Managing Director van Rabo Farm, voegt daar nog aan toe: "Ons doel is om te investeren in het ontsluiten van het enorme landbouwpotentieel in dit gedeelte van de EU, met als basis onze principes van waardetoevoeging, gezamenlijke belangen en het faciliteren van duurzame groei. Met de medewerking van onze lokale teams in kernlanden Polen en Roemenië hebben wij een enorm netwerk en diepgaande marktkennis opgebouwd. Wij willen zo nauw mogelijk samenwerken met akkerbouwbedrijven om de beste resultaten te behalen".
Dit artikel afdrukken