Toen vorig jaar maaltijdbezorgdienst Deliveroo aankondigde over te willen stappen van personeel naar zzp'ers, leidde dat al gauw tot protesten. Die mondden zelfs uit in een hoorzitting in de Tweede Kamer.

Deliveroo hield voet bij stuk. Zelfs stakings- en bezettingsacties in Nederland én België konden de maaltijdbezorger niet op andere gedachten brengen. Per 1 februari zullen fietskoeriers die voor Deliveroo rondfietsen dat niet langer in loondienst doen, maar als zelfstandige. Reden voor de 19-jarige student Sytze om Deliveroo officieel te dagvaarden. Opmerkelijk: de PvdA startte een crowdfundactie voor zijn zaak. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een politieke partij via een crowdfundactie een rechtszaak van een burger financiert, schrijft De Volkskrant.
Overigens zijn niet alle fietskoeriers per se tegen de zzp'er-constructie: in België meldden zich sinds begin deze maand al 3.000 nieuwe Deliveroo-koeriers aan, schrijft De Morgen.
de Volkskrant - Bezorger daagt Deliveroo voor de rechter met steun van PvdA - Binnenland - Voor nieuws, achtergronden en columns
Reageer
  • Deel
Druk af