Oplichters slaan hun slag door 's nachts jonge druivenstokken te stelen uit de wijngaarden in Noord-Italië. Daarna verkopen ze de jonge stokken door aan 'corrupte' producenten, die deze weer in hun eigen gaarden planten.

Diefstal raakt de producenten hard in de portemonnee. Niet alleen zijn ze hun kostbare wijnstokken kwijt, ook missen ze een deel van de oogst. Producenten nemen daarom tal van maatregelen om diefstal tegen te gaan. Van het spuiten van de stokken met gekleurde kleurstof tot hekken en bewakingscamera's.

De diefstallen lijken alles te maken te hebben met de hausse van Prosecco. In 2015 produceerde de sector 16% meer flessen dan in 2014, een booming business dus. Eind 2015 waarschuwde de sector ook al voor 'namaak' Prosecco.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken