imageHet is in ieder geval een goede manier om ouders ervan te overtuigen dat voedsel een razend belangrijk onderdeel is bij de groei en bewustwording van kinderen.

Of het gaat helpen?


Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft op 13 november het startsein gegeven voor het project 'Hallo Wereld'. Daarmee worden ouders gesteund bij gezonde opvoeding en voeding van hun jonge kind. Het is de eerste keer dat de Nederlandse overheid een interactief project start om overgewicht vanaf geboorte tegen te gaan. Hallo Wereld’ is een interactief voorlichtingsprogramma. Deelnemers kunnen zich inschrijven via deze link. Zij ontvangen maandelijks een gezondheidsquiz met vragen over de ontwikkeling van de zwangerschap of over de groei van het kind. Ouders krijgen zo, tijdens de eerste twee levensjaren van hun kind, advies over optimale (op)voeding van hun kind. 'Preventie is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg en als het om kleine kinderen gaat misschien wel het belangrijkste onderdeel', aldus Hoogervorst.

Om het voorlichtingsprogramma bij de jonge ouders onder de aandacht te brengen, wordt ieder pasgeboren kind vanaf maart 2007 officieel welkom geheten door VWS. Dat gebeurt met een door John Ewbank gecomponeerd welkomstlied, dat op CD wordt toegezonden.

bron:Ministerie van VWS
Dit artikel afdrukken