Frans van Rooij, voorzitter van de branchevereniging voor frituurders (ProFri) schrijft een open brief aan AD-redacteur Paul Hovius en de jury van de Nationale Friettest, die dit weekeinde in het AD gepubliceerd werd, meldt Out-of-Home Shops.
Van Rooij verwijt Hovius zijn 'persoonlijke voorkeur voor verse friet', waarbij koelverse en ovenfriet overduidelijk versmaad worden. Maar nog meer stelt hij de kritische beoordelingen van de onvoldoende presterende patatbakkers aan de kaak: "de manier zoals je beoordelingen dit jaar weer hebt beschreven heeft niets meer te maken met beoordeling van friet, maar het is puur geschreven ter vermaak en sensatie voor de lezer. Je haalt gedreven ondernemers er volledig onderuit en je trapt ook nog eens na."
Van Rooij nodigt Hovius en zijn jury overigens van harte uit 'een dag lang over friet te praten en te proeven': "Je zult dan ervaren adt er mer factoren zijn die van invloed zijn op de smaakbeleving van friet."
Dit artikel afdrukken
Van Rooij verwijt Hovius zijn 'persoonlijke voorkeur voor verse friet', waarbij koelverse en ovenfriet overduidelijk versmaad worden. Maar nog meer stelt hij de kritische beoordelingen van de onvoldoende presterende patatbakkers aan de kaak: "de manier zoals je beoordelingen dit jaar weer hebt beschreven heeft niets meer te maken met beoordeling van friet, maar het is puur geschreven ter vermaak en sensatie voor de lezer. Je haalt gedreven ondernemers er volledig onderuit en je trapt ook nog eens na."
Van Rooij nodigt Hovius en zijn jury overigens van harte uit 'een dag lang over friet te praten en te proeven': "Je zult dan ervaren adt er mer factoren zijn die van invloed zijn op de smaakbeleving van friet."
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook