De Volkskrant maakte zich zorgen om de gezondheid van zijn redacteuren die vaak uit de magnetron eten om de ochtendkrant te kunnen maken. De zorgen zijn volgens voedingsmiddelentechnoloog professor Tiny van Boekel overdreven. De krant schrijft: Twaalf jaar geleden verkondigde Van Boekel in de Volkskrant dat de magnetron 'enorm veel heeft verbeterd aan de voedselkwaliteit'. Die uitspraak uit 2002 staat nog als een huis, verzekert hij. 'Door de veel kortere opwarmtijd is er een beter behoud van de voedselkwaliteit dan bij verhitting in een pan of oven. Bovendien heb je geen uitlekverliezen; als je groenten in water kookt, gaan er waardevolle stoffen in het kookwater zitten en die stoffen giet je dus samen met het kookwater af.'
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Scherts: ik hou het op de schijf van 3: diepgevroren, ingeblikt, afgehaald.
Heden ten dage kan iedereen met een afwijkende mening professor worden.
#1, er is inderdaad veel slechte kant en klaar te koop (in de supers), maar er bestaat ook echt mooie, vriesvers kant en klaar, op recept, klant specifiek ! ;-)
Overigens als je geen super haast hebt, ook heel goed in de oven te verwarmen!
Peter #1, wat doen ze?
Ik verwarm voornamelijk maaltijden die ik zelf bereid heb. Die zijn zout-, vet- en E-nummer arm. De magnetron is ook heel goed in even "stomen" van groente en vis.
Peter, hoog-energetische straling ioniseert, maar in dat golflengtebereik komt een magnetron niet, ook niet met zijn lampje. Hoog-vermogen radiogolven verwarmen. :-)