Zume Pizza in Californië bakt als eerste bedrijf ter wereld de pizza's onderweg tijdens de bezorging. Dat meldt Missethoreca.

Zume Pizza, "the perfect marriage of food and technology" zeggen de "Pizza Nerds" over zichzelf, ontwikkelde een speciale bezorgwagen vol platte pizzaovens en patenteerde de Baked-on-the-way-technologie. De bestelde pizza's gaan vier minuten voor aankomst op het afleveradres de oven in. Zo krijgt de consument een letterlijk ovenverse pizza thuisbezorgd.

Verse bezorgpizza is niet het enige innovatieve aan de startup uit Silicon Valley. Waar andere pizzaketens experimenteren met robots die pizza’s bezorgen, laat Zume Pizza robots bakken. Ze voeren de simpele en repetitieve taken uit, zoals pizza’s in en uit de oven halen. Door de inzet van robots houdt Zume Pizza zijn personeelskosten laag en kan het bedrijf lokaal geteelde - biologische - ingrediënten inkopen. De pizza’s zouden ook nog eens de helft minder calorieën hebben dan het landelijk gemiddelde, claimt het bedrijf.
Bron: MissetHoreca - Amerikaans bedrijf bakt pizza tijdens het bezorgen