Maar waarom zat het er nou eigenlijk ook al weer in?

Nederlanders eten te veel zout: 10 tot 12 gram per dag, terwijl de Gezondheidsraad een maximum van 6 gram propageert. Maar liefst 20% van de hoeveelheid zout die geconsumeerd wordt, zit in brood. Het gehalte zout in brood is echter zonder problemen terug te brengen. Dat bleek op het seminar 'Stap voor stap naar brood met minder zout', dat op 11 februari in het European Bakery Innovation Centre van Sonneveld, georganiseerd werd.Tijdens het seminar werd duidelijk dat het zoutgehalte in brood zonder problemen teruggebracht kan worden van 2% op bloemgewicht naar 1,8%. Diverse bakkersbedrijven die aanwezig waren tijdens het seminar, hebben deze maatregel al doorgevoerd. Voor het bakproces heeft deze verlaging met 0,2 procentpunten geen gevolgen. Klanten van bedrijven die een dergelijke verlaging hebben doorgevoerd hebben niet op de veranderende smaak gereageerd.

bron: Bakkerswereld met dank aan foodholland