Nieuwe inzendingen voor de quiz zijn nog altijd welkom: redactie@foodlog.nl.
Een van de fervente spelers in dit spel kwam met de suggestie ook foto's in te zenden van planten, zaden, vruchten of bloeiwijzen die de inzender zelf niet kan plaatsen. Daar zou de verzamelde kennis van de Foodloggers dan mogelijk uitkomst kunnen bieden. Spelen jullie dat spel ook mee? Kom maar op dan met spannende, uitbundige of juist prille foto's!
Fotocredits: Astrid Spijkers
@ frank en astrid: de frejol negro , droge zwarte boon waar frijol refrito van gemaakt wordt in mexico die op elk menu als bijgerecht verschijnt is ook paars bloeiend, een stamslaboon (pas op, de zwarte boon uit de toko komt uit Thailand en is iets anders), sommige haricots verts uit frankrijk zijn trouwens ook paars bloeiend, maar die worden dus in groen stadium gegeten, daar zal wel ondrrzoek naar bestaan, met name voor teelt in afrikaanse landen (en helemaal in handen van de fransen zelf, als ook de teelt bij de kleine boer volgens stricte normen, uiteindelijk voor export, afrikanen zelf eten alleen de droge boon)), ik ben er weer een tijdje uit, dus van de laatste ontwikkelingen niet op de hoogte. boon is zelfbestuivend, maar een enkele keer kan door kruisbestuiving een ander boontje opduiken in nateelten.