Voor jou een vraag, voor mij een weet. Wil je even onder een tipje van de sluier kijken? Dat kan, klik maar aan. Lucette M. Faber, je dienstwillige dienaar aan tafel, is eigenlijk classica. Gepromoveerd zelfs. Gelukkig dronken de Romeinen en de Grieken ook veel wijn en waren ze dol op koken. Het was dus niet zo'n grote sprong van de tafel der keizers naar die van onze dagelijkse kost.
Ik produceerde in de loop der jaren een hele stroom recepten en wijnadviezen voor verschillende Nederlandse bladen (van Elle Eten tot NRC Handelsblad).
Tussendoor publiceerde ik gedichten, vertalingen van de Romeinse dichter Catullus, berucht om zijn 2000 jaar lang gecensureerde homo-gedichten, boeken over wijn. Het meest recent is mijn lees-eetboek 'Brieven uit mijn Bastide', ontstaan toen ik kookte op een wijndomein in de Provence. De passie voor natuur en tuin zorgt voor veel recepten met moestuinrelaties.
Specialiteiten? Koken in m'n hoofd. Droomadviezen uit de wijnkelder. Af en toe een wipje naar de klassieke oudheid.
Leuke site!! Zelf heb ik een weblog over de relatie tussen voeding en gezondheid. Ik vermeld de resultaten van recente wetenschappelijke onderzoeken. Daarnaast geef ik informatie over natuurvoeding. Als levensmiddelentechnologe (Wageningen Universiteit) heb ik eerst enige jaren productontwikkeling gedaan voor bedrijven die leveren aan supermarkten. De laatste jaren werkte ik voor het natuurvoedingskanaal. Voor meer informatie: www.foodfacts.web-log.nl