© Foodlog 2005 - 2024
Week van de Smaak op tv
Vanaf 18 augustus is op Nederland 3 de Week van de Smaak. De Avro geeft vanaf die dag al een voorzet voor de echte Week van de Smaak door iedere avond een aflevering uit te zenden van The Truth About Food, de veelgeprezen BBC serie over eten. Als afsluiting is er op 23 augustus een thema-avond met Jörgen Raymann en Topkok Pierre Wind. De tv geeft daarmee een opwarmer voor de landelijke Week van de Smaak van 22 tot en met 28 september. Dan zijn er overal activiteiten die met bewust eten te maken hebben.
Het Voedingscentrum is er van overtuigd dat kopen en eten met aandacht een steentje bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Smaak is daarom een thema dat met recht in de schijnwerpers staat.
Hoe maak jij smaak?
Het Voedingscentrum is in het kader van al deze aandacht voor smaak benieuwd naar jouw kookstijl. Hoe maak jij smaak? In een mini-enquête kun je aangeven hoe je kookt en eet. Het duurt zo'n 2minuten. De enquête is te vinden op de website van het Voedingscentrum. Pierre Wind zal deze uitslag gebruiken in de themauitzending op 23 augustus.
bron: Voedingscentrum met dank aan foodholland
De film De truth about food is al een beetje out-dated. Hoe het ook zij, ik vraag mij het volgende af: hoe meet je nou het effect van deze acties?
Jacobus de Boer, gloeiend gelijk. Dit is een onzorgvuldig onderzoekje naar zoutgebruik in de keuken en aan tafel. Er zijn geen mogelijkheden voor deelnemers aan de enquete om hun heel eigen opsmuk (van op smaak brengen) kwijt te kunnen. Er is geen antwoord mogelijk zoals: weet niet, doe ik anders, hangt van ingredienten af. Hoe komt het toch, doctor Katan en doctor Seidell, dat het door u op handen gedragen Voedingscentrum nog steeds denkt dat iedereen debiel is behalve u en Danone, die Ligakoeken bakt en Paul Rosenmuller die ze eet?