Het Noord-Brabantse voedselplatform We Are Food maakt van de maand oktober een themamaand over voeding. Zij creƫren een podium voor voedselproducenten en ondersteunen daarnaast consumenten met hun kennis.

We Are Food zet opnieuw een inspirerend programma neer, na de succesvolle activiteitenreeks van 2018 toen Noord-Brabant Europese Regio van de Gastronomie was. Het thema van 2019 is de eiwittransitie naar meer plantaardige eiwitten. De opwarming van de aarde bedreigt de wereldvoedselproductie en door duurzamere manieren van landbouw, zoals vervangen van dierlijke eiwitten door plantaardige, blijft de schade beperkt.

De aftrap van dit evenement valt samen met de nationale Dutch Food Week waar ook diverse activiteiten rondom eiwittransitie op de agenda staan. Andere actuele thema's in deze week zijn: voedselverspilling, duurzaamheid en nieuwe initiatieven.

Overzicht van de activiteiten

Informatie
Datum: 7 oktober tot en met 23 oktober
Prijs: Bij de meeste evenementen is deelname gratis
Locatie: Het evenement vind plaats op verschillende locaties in Noord-Brabant.

Kijk voor meer informatie over het gehele programma en de diverse locaties op de website.