Daar is een eenvoudig traditioneel antwoord op. Wat de boer produceert is handel, en dat eet je zelf niet op. Maar is dat nog van deze tijd? En hoe zit dat met het vertrouwen van de consument in de boeren?
Rondvraag onder de boeren: vooral de oudere generatie bekende frikandellen en kroketten te eten in plaats van het zelf geproduceerde vlees.
Er lezen hier veel boeren en consumenten mee. Hoe zit dat? Eet de boer zijn eigen product niet, of is dat vooral iets van de vleesproducerende boer? En wat vindt de consument? Vertrouw je boeren die hun eigen product niet eten minder dan degene die dat wel doet?
ps: het plaatje van deze 'moderne' thuisslacht vond ik op internet, ik hoop dat ik het hier een mag lenen
@Berrie Klein Swormink
Dankjewel. Hoe raar toch, dat binnen Europa nog zulke verschillen kunnen bestaan. Hier in Andalucia is thuisslacht absoluut verboden, maar kan je wel een 'vergunning' kopen om geslacht vlees te transporteren... wat in de regel geïnterpreteerd wordt als zijnde ook een vergunning voor de thuisslacht, die hier op het platteland nog volop beoefend wordt. En niet met slachtpistool helaas, wij zijn in de wijde omgeving de enigen die zo de geiten en varkens slachten. Morgen oogsten we weer een Iberico varken, dus volop matanza hier aankomend weekend en weer voor zowat een jaar superlekker vlees en worsten!