Dit wil ik in mijn park zien:
Deze hotdog-draad op Foodlog is geweldig en hilarisch, meer van dit graag!
Deze hotdog-draad op Foodlog is geweldig en hilarisch, meer van dit graag!
Nou J. hoe ze smaken mag jezelf wel bepalen maar hoe ze zijn gemaakt is wel een geheim maar ik kan je wel vertellen dat ze van 100% echt vlees zijn gemaakt dus Biologisch!
Ben veel door het hele land heen omdat de hotdog idd door niemand anders op een originele manier gemaakt word, en dat is de kunst.
Hans
Ben je van de HEMA of zijn de hotdogs beter geworden? Dat uitgeholde bleke afbakbroodje was echt matig. Niet dat het in de gemiddelde snacjbar heel veel beter is.
De hotdogs van de HEMA doen het erg goed.....super lekker. Het is altijd druk bij deze 'stand'. Tot nu kan er geen 1 aan de hotdogbrrodjes van de HEMA tippen (heb ze elders nog geen gevonden die lekkerder smaakt).
Hans, hoe smaken hotdogs die zijn zoals ze bedoeld zijn? En hoe zijn ze gemaakt?
Hallo allemaal,
Ik doe mijn best om de hotdog hier in nederland te laten bloeien maar ik moet zeggen dat de gemeentens in nederland niet zo flexibel zijn.
Zelf run ik zo'n originele hotdog kar op de Coolsingel in Rotterdam en het zijn hotdogs zoals ze bedoeld zijn!
Kom zelf anders ff checken,,,?!
groetjes HANSWORST
Ik kreeg per mail de volgende reactie:
(Ik) wilde zelf ooit (begin jaren 90), naar New yorks voorbeeld pastrami verkopen in Amsterdam. Een ambtenaar van de gemeente legde mij uit dat de ventvergunningen in A'dam zeer specifiek omschreven zijn (bloemen, haring, patat, oliebol, etc), pastrami staat daar niet tussen en is dus ook niet toegestaan. Gemeente heeft voor hot-dogs zoveel jaar geleden een aparte vergunning in het leven geroepen. Neem aan dat vietnamese loempia's ed in de marge van de wet verkopen. Denk dan ook dat de oorzaak eerder ligt in regelgeving dan iets anders.
Alhoewel die natuurlijk ook een zeer hollands cultuurverschijnsel zijn.
Groeten, George
Weleens een hotdog gekocht in het centrum van Amsterdam? Ik ooit een keer en daarna nooit meer, want de rpijs was echt schrikken. En als ze nou heel erg lekker waren vind ik dat niet erg, maar dat viel erg tegen.
Geen HotDog karretjes?
Het stikt ervan rondom de grotere Nederlandse voetbalstadions. Niet alleen bij Ajax (stuk of 5) maar ook bij de mindere clubs ;-)
Echte zuurkool krijg je bij slager Janson in Heusden, die ieder jaar een vat uit de Elzas haalt. Verrukkelijk, inclusief het vleespakket erbij met Eisbein, fazantenworstjes, procureurlapje enzovoor.
Maar on topic: ik hoor hier niets over de Vietnamese loempiakraampjes die wel naadloos in onze snackcultuur zijn opgenomen. En wat ik in ons land mis zijn de geroosterde stukken maïs, die in Damascus verkocht werden tegen de avond.
Als je eenmaal de knakworstjes van slager Herman de Wit (Wakkerstraat, Watergraafsmeer, Amsterdam) hebt geproefd begin je, eenmaal weer thuis, acuut aan het fabrieken van hotdogs. Niet gemaakt van kalkoenseparatorvlees, maar van 100% varkensvlees in een varkensdarm, die echt knack doet zodra je je tanden erin zet. Elk worstje verschilt van de andere, want recht, krom, iets dikker of dunner, iets langer of korter. Paar minuten wellen in heet water en gereed. Nou nog echte zuurkool vinden ;-)
Meer over deze slager later bij 'Ettekeis' en 'Zelfslachtende slagers'...
Rinie, als je nou die vraag lanceert, is het misschien ook aardig ons hier eens af te vragen wat voor verschillende snackidentiteiten regio's binnen een land hebben.
Waarom eten Nederlanders van boven de rivieren geen worstebroodjes? Dom van ze, want die dingen hoeven niet in de frituur en zijn lekker bij een glas wijn.
Ben er lang niet meer geweest, maar in Denemarken stond er op elke hoek een Polser tent. Knakworsten op zijn Deens. Kroketten en frikandellen heb ik nog nooit in het buitenland gezien behalve in Belgie. Ieder land kent zo zijn eigen snacktraditie. Of is het snackidentiteit?
Nou, er zijn wel verrukkelijke knakworsten. Ik ken zelfs een slager die er eigenlijk wel weer eens eentje zou willen maken zoals het wat hem betreft hoort.
Maar je hebt gelijk, Robin, er is relevantere problematiek te vinden. Hoewel de vraag voor de hotdogfan en -hater natuurlijk wel degelijk heel relevant is ;-)
Ongelofelijk dat jullie hier nu echt, serieus doen alsof de hotdog iets anders is dan een ordinaire hap junkfood.
Laten we in godsnaam blij zijn dat de nederlanders niet nog zo'n vette, nietszeggende, ongezonde hap als "delicatesse" zien. Hallo zeg!!!!!
Het wemelt in Nederland van de hotdog-verkooppunten. Ze heten 'HEMA'. Ze verkopen worstjes, verstopt in een al uitgehold broodje, met een soort van mosterdsaus, en dat product noemen ze 'hotdog'.
Niet verwonderlijk dat op zo'n manier de 'hotdog' nooit populair zal worden, men weet gewoon niet hoe een 'echte' smaakt.
Als je geluk hebt staat er op het terrein van TU-Delft een karretje met hotdogs. (rond lunchtime)
Niet de goede broodjes, verder wel alles erop en eraan als je wilt, ook zuurkool.
Gepofte kastanjes zjn te koop op de dappermarkt in amsterdam.
Omdat ze in NL niet weten wat een hotdog is?
Je kunt hier een uitgehold fabrieksbroodje met knakworst krijgen, in plaats van een langgerekt opengesneden puntje worstenbrood met Franfurter, zuurkool en currysaus of tomatenketchup.
Ik heb nog nooit een hotdog gegeten.
En daar komt waarschijnlijk ook geen verandering.
Trekt me totaaaaaal niet, een knakworst op een klef, wit broodje. *YUK*
Het zit er denk ik gewoon niet in, in ons nederlanders. Moet je vast mee opgegroeid zijn.
Ik kan daar ook zo vreselijk naar verlangen, gepofte kastanjes. In zurich was het gewoon ze op de straat te zien venten. In Nederland ben ik ze nog nooit tegen gekomen.
Kastanjeroosteraars, daar heb ik hier nooit van geweten.
Wat ik vreselijk mis in het najaar zijn de kastanjeroosteraars. Tot mijn verdiret zie ik ze in Parijs ook steeds minder. Istanboel daarentegen was een paradijs.
Wel Wouter, sla aan het knutselen of spreek je plaatselijke carnavalvereniging aan :-) Ik moet zeggen, dat ook in Vlaanderen dat zwaar aan het minderen is. Maar de fritbarakken zie je ook steeds minder.
Ik vermoed dat een verhoogde penetratie van FastFood-ketens er voor iets tussenzit. In Houthalen (waar ik woon) verdwenen drie frituren, toen McDonalds en Hamburger Quick openden.
Misschien is er ook wel gewoon meergeld om 'deftig' op restaurant te gaan?
Zijn de hotdogs op de Coolsingel gluten- en koemelkvrij? In dat geval kom ik graag - zonder broodje - proeven.