Ook vraagt hij zich af welk weiland we het meest achten als grasland voor de ambities van de Nederlandse veehouderij.
Willen bodemwetenschappers en biologische en gangbare boeren met kennis van gras en de bodem de vragen van onze lezer beantwoorden?
Voor niet-deskundige lezers: als je mocht kiezen, welk veldje zouden jullie dan het liefst tegenover je huis zien?
Achtergrond bij de beide stukjes land:
- bodem: droog, hoog en harde zand onderlaag.
- rechts: overbemest met drijfmest en vervolgens mais erop; jaar in jaar uit. Inmiddels als schapenweide in gebruik.
- nu: beide percelen worden begraasd door schapen, maar van twee verschillende eigenaren.
Fotocredits: Foodlog Media
#86 Piet,
niet iedereen heeft een account bij Reeds Business; realiseer je dat aub bij het delen van berichten.
PS; ik heb wel een account; ik lees ook graag "vermakelijke inhoudelijke kost" want het niveau van boerderij.nl is dalend per jaar; overigens vele vakmedia in Agro. Agromedia is de beste momenteel in mijn ogen qua inhoud; met redacteurs als Gert Jan, Geesje.. Melkveemagazine heeft het moeilijk; net even teveel verloop in (hoofd)redacteurs.