Bij een blaastest vond de politie 4 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed van een Amerikaanse vrouw. Het gevonden bloedalcoholgehalte van meer dan 3 promille komt niet overeen met de hoeveelheid drank die de vrouw eerder die avond dronk. De vrouw claimde het ‘Auto-brewery syndrome’ te hebben.

Bij deze zeldzame ziekte zetten grote hoeveelheden gisten in de darmen koolhydraten om in alcohol. Deze fermentatie vindt plaats in de dunne darm en is anders dan de normale fermentatie in de dikke darm. Patiënten staan pas wat wankel op hun benen bij bloedalcoholgehaltes waarbij normale mensen comateus of zefs stervende zouden zijn.

De politie stuurde de vrouw naar het ziekenhuis. Daar bleek dat haar bloedalcoholgehalte zelfs uren na haar laatste drankje op 3 promille bleef staan. Uitslagen van verschillende testen bleken voor de rechter voldoende bewijs om de beschuldigingen voor drinken onder invloed te verwerpen. Hoe het proces tegen de vrouw verder zal verlopen is nog niet duidelijk, aldus CNN.
Bron: CNN - Woman charged with DUI has 'auto-brewery syndrome' - CNN.com