Daarnaast heeft het Voedingscentrum een website ontwikkeld, www.voedingscentrum.nl/kinderopvang, die kinderopvangcentra kan helpen in drie stappen te komen tot een goed voedingsbeleid.
Op zich is (smeer)leverworst een voedingsmiddel met veel voedingswaarde, zonde om dat kinderen te onthouden. Dat probleem van teveel vitamine A heb ik nooit begrepen, de enige link die ik gevonden heb is van mensen die teveel tabletten namen of ijsberenlever. Nu kun je margarine ook als voedingssupplement beschouwen, omdat het daar geïsoleerd aan toegevoegd wordt. Dan lijkt het me juist dat je daar niet teveel van moet nemen? En vroeger gaven ze kinderen toch juist extra vitamine A, via levertraan, nu is het plots gevaarlijk?
En nog een frappante bewering waar ik maar moeilijk bij kan: "Kinderen tot 4 jaar kunnen het beste (dieet)margarine eten. In (dieet)margarine zitten vooral goede vetten, die kinderen in hun eerste levensjaren hard nodig hebben." Maar margarine bestaat pas 100 jaar, daarvoor was het praktisch onmogelijk om zoveel 'goede vetten' binnen te krijgen, in ieder geval in deze bewerkte, geïsoleerde vorm. Ontbeerden kinderen in de hele geschiedenis van de mensheid tot die tijd die noodzakelijkheden?
Maar in plaats daarvan moeten ze zeer magere kaas waar geen grammetje gezond vet meer in zit geven naast de gekleurde hagelslag en heerlijke suikersiroop?????