Ze hebben ook varkens. Dat is duurzaam, al deden zij dat al ver voor het woord duurzaam was uitgevonden. Als je kaas maakt, krijg je een restproduct dat 'wei' heet. Wei is geweldig varkensvoer. Vroeger hadden dan ook veel zelfkazende boeren varkens om de wei een nuttige bestemming te geven. Weggooien is immers zonde. Daarom hebben melkveehouders soms nog een beperkt aantal varkens, al dreigt dat snel afgelopen te zijn.
Nico legt in de film uit waarom hij van een kleine varkensstal met heel weinig dieren naar een grote moet. Eigenlijk wil hij dat niet, maar de wet dwingt hem. Dan wordt hij naast 'melkboer' ook een 'echte' varkensboer.
Vraag aan de lezers: waar ligt Nico's arbeidsvreugde?
LesLokaal - veehouder Nico Captein from dickfoodlognl on Vimeo.
Wat een bijzondere avond deze keer: Alle filmpjes bekeken. Die Varkens houden me al langer bezig,
erg intelligente dieren, staan zelfs dicht bij de mens... En wat is het een prachtig gezicht om ze niet in te krappe hokken te zien liggen, maar scharrelend langs een lange muur en als ze zin hebben te wroeten. Mooi ook dat 2 kleurenbiggetje in die Krat in de supermarkt, Zeeer aaibaar..
Ik eet niet zo veel vlees, helemaal ook niet die grote lappen, maar dat is individueel bepaald (Zie Bloedgroependieet , ik A-neg ) En mijn vrij kleine budget, staat het ook niet toe, al zou ik meer willen. Complimenten aan de boerin die een nieuwe stal gaat bouwen. En eens met de mening over boer Kaptein: Laat je niet iets opdringen, waar je minder blij van wordt . Dank voor de Filmpjes