Van de 808.700 hectare grond is 222.700 hectare nodig voor plantaardig voedsel (40% daarvan voor oliën en vetten, 31% voor granen, 10% voor fruit en suikerbieten, 9% voor aardappelen, 7% voor groenten en 3% voor overige gewassen). Daarnaast is 586.000 hectare grond nodig voor het produceren van het veevoer voor de 150.800 melkkoeien, 120.600 vleesveekalveren, 143.300 zoogkoeien, 1,86 miljoen varkens, 59 miljoen vleeskippen, 4,7 miljoen legkippen en 4,3 miljoen opfokhennen die de Vlamingen jaarlijks 'consumeren'.
In werkelijkheid komt Vlaanderen aan deze hoeveelheid landbouwgrond niet eens toe: 'de effectief beteelde oppervlakte in Vlaanderen bedraagt [] 'slechts' 665.500 hectare', schrijft De Morgen.
Ter vergelijking: in Nederland zouden we op 1448 m2 per Nederlander uitkomen, en in Groot-Brittannië is een tuin van 1785 m2 per inwoner nodig.
gemiddeld per wereldburger ( deels rijk , maar merendeels arm) is er ca 1/4 ha akker en cultuurweide beschikbaar, dat is dus al 2x zoveel als de stinkendrijke belg voor zijn voedsel nodig heeft. best mogelijk dat een arme afrikaan meer m2 nodig heeft om zijn karige vegetarische hapje aan gierst en peulvruchtjes bijeen te schoffelen en schrapen, dan die well-to-do belg voor zijn rijke dis van hesp en fricandeau plus-plus.