Veel opwinding en goede grappen in deze prachtkrant. Over een patatje dat de prijs kreeg van het Voedingscentrum.
Raar (voor culinaire publicisten) maar waar: niemand at zo'n nieuw patatje. Althans, niemand vertelt iets over de ervaring. Ik realiseerde me dat pas toen zojuist iemand me er terloops iets over zei. Een collega had per ongeluk Frideal frieten gekocht en pas nadat ze gebakken waren en werden opgediend viel het op: ze smaakten niet goed, ze smaakten vreemd, onaangenaam. En pas toen ging de collega kijken wat hij gekocht had (sukkel!). Dus onbevooroordeeld vonden hij en zijn huisgenoten ze vies.
Ik woon ver van winkels, maar op een dag ga ik ze scoren, de prijswinnaars. Misschien kunt u helpen. Koop ze, bak ze, geef ze aan een onbevangen gast aan de keukentafel en doe hier verslag.
Wij kochten vandaag ook per ongeluk twee zakken frideaal. Het bakken was een drama; bij het verplichte omschudden viel de helft van de frites uit elkaar. Na vier minuten was het een kleffe hoop slappe sponzige prut. Werkelijk niet te eten, zelfs niet voor een hond, als we die al hadden. Nog een poging: een bodempje in de pan, alles volgens de instructies gedaan. Ze bleven heel, maar waren heel snel bruin. De smaak: er is geen smaak, echt helemaal niets!
Kortom niet, nee nooit, meer kopen!
Bovendien ons frituurvet verziekt. Op de bodem van de pan met splinternieuw vet ligt nu een zanderig laagje gruis. Dat is vast die chemische coating. Het vet kan dus ook de afvalbak in...