In de praktijk blijkt maar 4 tot 14% van de Nederlanders de aanbevolen hoeveelheid groenten per dag te halen. Wageningen en de Nederlandse groentetelers ontdekten dat nudging, op meer momenten gedurende de dag groente aangeboden krijgen, consumenten tot meer groenteconsumptie kan bewegen.
Zo zouden werkgevers bijvoorbeeld tijdens vergaderingen groenten als snack kunnen aanbieden. Vergadergroenten zouden volgens de Wageningse onderzoekers in de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten te kunnen voorzien.
Fotocredits: infographic, Wageningen UR
Zo zouden werkgevers bijvoorbeeld tijdens vergaderingen groenten als snack kunnen aanbieden. Vergadergroenten zouden volgens de Wageningse onderzoekers in de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten te kunnen voorzien.
Fotocredits: infographic, Wageningen UR
Ik heb nu de gewoonte aangenomen om bij elke maaltijd groente als onderdeel toe te voegen, als is het maar een gefruit uitje of flink wat cress.
Ik denk niet dat ik het altijd haal; alleen bij Veronica's 'groenterijk Mediterraans recept' of een Aziatisch recept, wat ik gelukkig wel vaak doe.
Maar tijdens een vergadering iedereen bijv. worteltjes aanbieden? Ik zie het al voor me ....
Ik heb trouwens nooit in vergaderingen (noch in de pauze) snacks aangeboden gekregen.