Elke dag zalm voor de varkens, maar ook haring en sardines (onder nog heel veel meer). Nooit bij stilgestaan, maar met die vis te eten veranderden de varkens hun vet. Ze werden er hardstikke omega 3 van. Hoe ik dat weet? Lees hieronder... Het begint al met woordnep. Varkensvlees dat Vitamega wordt genoemd. Nieuw volgens de Elsevier nieuwsbrief voor de voedingsmiddelenindustrie.
Vitamega? Je voelt aan je argeloze klompen aan dat er gigantisch veel vita in vlees zit dat zo heet.
Vita? Nee O zal je bedoelen!
In het bericht staat dat in het vlees van een paar varkenshouders in het noorden meer onverzadigd vet zit en tussen haakjes staat er dan achter: (omega 3). Alsof dat hetzelfde is.
Maar goed. Er zitten volgens het bericht vetzuren in die vallen onder de noemer omega 3. Hoe een varken aan dat vet komt wordt aldus uitgelegd:
‘Het voer voor het Vitamega-vlees is op maat gemaakt door mengvoerbedrijf Den Ham. Aan het voer zijn bepaalde mineralen en sporenelementen toegevoegd die ervoor moeten zorgen dat de visoliën optimaal in het vlees worden opgenomen en behouden blijven.'
De varkens kregen visolie!
Nieuws is het niet. Er is al een tijdje ham te koop met omega 3 en kaas en melk.
Maar het zit nu eens niet in de gehaktbal. Dat mag niet van de regering. Geen vet!
Wat een kul allemaal. Maar komisch.
Let wel, 1 visoliecapsule van een beetje merk bevat een combinatie van 500 milligram EPA en DHA, daar heb je elke dag 625 gram varkensvlees voor nodig. Het advies van de Gezondheidsraad ligt op 450 milligram vetzuren per dag!
Het gaat klaarblijkelijk met varkensvoer niet lukken vlees te maken welke de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid EPA en DHA dekt [niemand eet 625 gram varkensvlees per dag], ik ben benieuwd wat voor claims er op de verpakkingen komen.
Bedoel je hiermee dat er EPA en DHA worden toegevoegd aan een al gereed product? Tumblen met visolie zeg maar?