De problemen voor The Greenery, het handelshuis in groenten en fruit, zijn nog niet over. Vorig jaar leverde het bedrijf 350 arbeidsplaatsen in. In een reorganisatieslag ging de voormalige veiling terug van 7 distributiecentra naar 3, om de oplopende verliezen (in 2013, inclusief reorganisatiekosten, € 21 miljoen negatief) om te buigen.

Banenverlies op hoofdkantoor
In 2014 ging het iets beter, meldt het FD. The Greenery geeft aan een 'significante verbetering' in het operationeel resultaat bereikt te hebben, en verwacht bij de jaarcijfers in april een 'aanmerkelijk verbeterd' netto resultaat te kunnen presenteren. Dat neemt niet weg dat er nog meer gereorganiseerd moet worden. The Greenery verwacht ook in 2015 ‘moeilijke en sterk wisselvallige marktomstandigheden’. Er zullen daarom nog 60 à 65 arbeidsplaatsen verdwijnen, de meeste op het hoofdkantoor in Barendrecht. The Greenery gaat het eigen bedrijfsmodel en de organisatiecultuur verder vereenvoudigen, schrijft het FD.

Volgens het handelshuis maken steeds minder telers gebruik van de diensten van The Greenery. Het bedrijf ziet daardoor de inkomsten teruglopen. In combinatie met een laag prijsniveau van aardappelen, groente en fruit, zet dat de financiële resultaten onder druk.

Fotocredits: vrachtwagen van de Greenery, FaceMePLS