image


Het ziet ernaar uit dat we de komende jaren op onze wenken bediend kunnen worden ten aanzien van informatie en nieuw onderzoek op het gebied van voeding.

De Wageningse bacheloropleidingen trekken dit jaar ruim 4% meer studenten dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers over voorlopige aanmeldingen van de Informatiebeheer Groep. Er blijkt vooral veel belangstelling voor de studie levensmiddelentechnologie en de nieuwe opleiding Gezondheid en Maatschappij.
Voor de studie Levensmiddelentechnologie is het aantal vooraanmeldingen verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Die belangstelling wordt mede toegeschreven aan het succes van de website food-info.net. Die trok in de maand mei maar liefst 500.000 bezoekers. Ook de toegenomen belangstelling vanuit het buitenland voor de master Food Technology wijst in de richting van een positieve invloed van de website.

In het hele land is het aantal inschrijvingen bij universiteiten gemiddeld 3,9% hoger dan vorig jaar. Uitschieter is de Vrije Universiteit in Amsterdam met bijna 13% groei.

bron: WUR