Inmiddels is er een groep wetenschappers en etenswarenmakers die vindt dat het als een supplement aan onze voeding moet worden toegevoegd. Zelfs wetenschappers uit het zonrijke Beiroet, zijn het daar helemaal mee eens.
natuurlijk willen die bedrijven je iets verkopen door je wijs te maken dat het zo goed voor je is. Ze spenderen niet voor niks zoveel geld aan dure onderzoeken waarvan zij zelf de uitkomst bepalen. Vitamine D kan inderdaad opgeslagen worden in je lichaam, want het is vet-oplosbaar. Dit betekend dat je lichaam er een voorraadje van kan maken in je lichaamsvet. Wateroplosbare vitamines zoals vitamine B en C worden in mindere mate of niet opgeslagen. Maar ook de toevoeging van vitamine C aan voedsel is in de meeste gevallen onzin. Een tekort aan vitamine C resulteerd in scheurbuik wat sinds begin 20e eeuw niet meer voorkomt in Nederland. We krijgen genoeg binnen door de hoeveelheid aardappels die wij in nederland eten. Teveel vitamine C blijkt ook niet goed te zijn. Dit kan nierfalen veroorzaken. Toch wordt er te pas en te onpas vitamine C toegevoegd aan allerlei producten. Waarom? omdat men denkt dat het nodig is. En het werkt! Dus waarom zouden ze dit niet ook met vitamine D doen? Dit is overigens ook niet nieuw, want margarinefabrikanten voegen al enkele jaren vitamine D toe aan hun product. Niet zo erg, want in boter zit het ook. Kortom, Eet gewoon vers en gevarieerd, dan heb je echt geen suplementen (in voeding of in pillen) nodig.
Niet helemaal waar.
Vitamine C = Ascorbinezuur = Anti-oxydant = conserveringsmiddel.
Maar door het te presenteren als 'gezond' lijkt het alsof de consument een dienst wordt bewezen, waar feitelijk het product langer houdbaar wordt gemaakt.