Volgens Radar is aspartaam een 'simpel, onschuldig zoetsmakend eiwit', in tegenstelling tot de beweringen op internet dat het 'levensgevaarlijk’ en ‘kankerverwekkend’ zou zijn. Ook verwijst Radar naar het recente advies van de EFSA dat aspartaam veilig is.
De diverse ‘natuurlijke’ suikers die als gezondere alternatieven te koop zijn (ahornsiroop, ruwe rietsuiker, oerzoet, agavesiroop, koudgeslingerde honing, palmbloesemsuiker en kokossuiker) werden in het programma door de ook aanwezige hoogleraar voedingsleer Martijn Katan eenvoudig gekarakteriseerd als: "gewoon suiker, waar je gewoon dik van wordt."
Op Foodlog is inmiddels een uitgebreid dossier opgebouwd over suiker in al zijn verschijningsvormen.
In kortere woorden dan wat Tedje zegt wilde ik ook zeggen: Je moet ook geen stevia kopen uit de supermarkten waar maar heel weinig stevia in zit en de rest troep als vulmiddel heeft. Ik koop de mijne in vloeibare vorm bij de steviadrogist en die is prima, niet bitter en kan al snel heel zoet zijn.
De stevia van de bekende merken, zelfs die van de Aldi zijn echte neppers, helemaal links laten liggen dus.