Geus noemt zijn keuringsdienst een 'exclusieve samenwerking tussen ondernemers en zijn organisatie', en weerspreekt dat het keurmerk gekocht kan worden. Bedrijven die met Geus in zee zijn gegaan zijn tevreden: "Wij hebben er flink wat aandacht mee gekregen", citeert het AD.
Allen, in antwoord op Wouter Klootwijk: Hoe werkt het bij IENS? Alle restaurants staan gratis vermeld op iens.nl, omdat wij volledigheid nastreven. Restaurants hebben allemaal een eigen inlog mogelijkheid naar hun profiel pagina waar zij zelf zaken als openingstijden, kenmerken over hun restaurant, soort keuken en het duurzaamheidsprofiel kunnen invullen. Daarnaast kunnen restaurants hun profielpagina uitbreiden met foto's, menukaarten, een link naar de eigen website en online reserveren door middel van een maandelijks abonnement, variërend van 39 euro per maand tot max 123 euro per maand, afhankelijk van het aantal diensten en de grootte van het restaurant. Een keurmerk geven wij zeker niet af. Geregistreerde gasten delen hun ervaringen door middel van recensies op de site, waaruit de drie cijfers ontstaan voor het "Eten', "Service" en "Decor". In het verleden heb ik wel eens met de NVWA gesproken over een samenwerking omdat wij ook berichten ontvangen over hygiene, maar niet zelf kunnen en willen gaan controleren. Daar is tot op heden nog geen zinvolle samenwerking uit voort gekomen. Ik ben zelf voorstander van het Deense model, waarbij alle restaurants jaarlijks worden gecontroleerd en ieder restaurant ook een groene dan wel een rode smiley krijgt voor het onderdeel hygiene. Past dan ook meteen leuk bij de Lach-index van De Wilde Keuken :)). Tot zover.
Briljant idee Wouter. Wij kennen het 'klooivoedsel' vrij keurmerk toe aan serieuze voedingsmiddelenproducenten die gewoon netjes volgens de regels werken. Ook gratis. Rob Geus gebruik ik als ik mijn IQ meter wil ijken. Makkelijk om het nulpunt te vinden.
http://www.scientanova.com/2012/12/10/1250-rob-geus-blijft-doorsukkelen-in-mijn-vakgebied/