Wouter Klootwijk schreef in zijn rubriek in de provinciale kranten over Hellman’s die niet naar Hellman’s smaakt in Nederland.
Delhaize
Hij kreeg veel reacties van lezers die hem betere mayonaises tipten. Een er van kwam van de voorzitter van Slow Food Wageningen. Ze schreef dat ze een enorme frietliefhebber is en altijd als ze in Belgie is mayonaise inslaat bij Delhaize. Hoeft niet meer, zei ze er bij, want deze Belgische mayonaise is nu ook te koop bij Albert Heijn.
'Flink in mekaar meppen'
Klootwijk kwam er in een tweede stukje over friet en mayonaise op terug en constateerde met verbazing en plezier dat we van Slow Food Wageningen weer gewoon patat mogen eten. Met mayonaise uit de winkel.
Het stukje werd gelezen door Frank van Elsdingen van Slow Food Utrecht die andere afdelingen van Slow Food en de Nederlandse organisatie in een email voorstelt om de verslaggever in elkaar te slaan. Van Elsdingen formuleert het als volgt:
‘Organiseren jullie een posse om de journalist(e) in kwestie eens flink in mekaar te meppen? Ik doe graag mee (;-)
Maar zonder gekheid: lijkt me dat we daar wel effe e.e.a. gerectificeerd moeten krijgen.’
Fotocredits: chilebeans
Hier even een berichtje van 'de voorzitter van Slow Food Wageningen'. Ik ben degene die, als voorzitter van Slow Food convivium Rijnzoet (=Arnhem/Nijmegen/Wageningen) een mail over de mayonaise had gestuurd aan Wouter. Inmiddels heeft Wouter aangegeven de betreffende mayonaise in weckpot ook puik te vinden. Mijn mail aan Wouter was blijkbaar niet duidelijk. Ik heb nooit bedoeld te zeggen dat ik van fastfood friet houd. Echter gaat het mij om het ambacht van goede frieten bakken. Al negen jaar geleden heb ik eerst culinaire frietreis georganiseerd naar Antwerpen met als hoofdspreker Paul Ilegems die prachtige boeken heeft geschreven over de frietkotcultuur. Dáár ben ik fan van maar ook de cultuur er om heen. Ik heb een prachtige ouderwetse zware ijzeren snijder waar ik 12 mm friet mee kan snijden. Ook moet iedereen vooral lekker zelf mayo maken. Als je dan een keer naar de supermarkt gaat (wat veel mensen doen en waar uw stukje van Wouter over ging) dan beveel ik de delhaize aan omdat daar (let wel) alleen ingredienten in zitten die in mayo horen te zitten en geen suiker, kleurstof of verdikkingsmiddel of E-nummers etc.. En de smaak van deze ambachtelijke mayo is dus puik. En wanneer de pot leeg is, is deze te recyclen want is heuse weckpot.
http://www.caddy-home.be/_templates/imagepopup/popup.asp?image=/_media/items/zoom/HOPE004450.jpg&title=DELHAIZE+-+AMBACHTELIJKE+MAYONAISE+-+POT+720+ML