De Nederlandse groothandel Sligro neemt zijn Belgische branchegenoot JAVA Foodservice over. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend, meldt Distrifood. Het is voor het eerst dat Sligro een buitenlands bedrijf overneemt.

JAVA Foodservice is een familiebedrijf dat zich in de foodservicemarkt richt op institutionele, bedrijfs- en hotelcatering. Het is een speler in de top drie op de Belgische markt die in 2015 een omzet van €129 miljoen realiseerde. Op fulltime basis zijn er 280 medewerkers werkzaam.

Sligro belevert vanuit Nederland al Belgische klanten en heeft verschillende keren de ambitie kenbaar gemaakt om vestigingen te openen in België. De nieuwe aankoop gaat de verdere uitrol van Sligro naar België vergemakkelijken: "Met de overname van Java Foodservice zet Sligro Food Group een belangrijke stap in haar ambitie een toonaangevende speler te worden in de Belgische foodservice markt. Niet alleen is Java zelf een prachtig bedrijf met veel potentie, maar het zal ook de opstart voor de Sligro-formule in de Belgische markt ondersteunen. Meer kennis van de Belgische markt is voor een speler die extreme klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan natuurlijk zeer welkom", aldus Sligro topman Koen Slippens in het persbericht. De ondersteuning zal in de vorm van ’shared services' op het gebied van inkoop, personeelszaken, supply chain en ict vorm krijgen. Over de hoogte van de overnamesom zijn geen mededelingen gedaan.
Bron: Distrifood - Sligro Food koopt Belgische branchegenoot - Distrifood