Omdat je goed moet kunnen onderbouwen wat je zegt, Agnes. Anders wordt het zo'n geschreeuw.
Omdat je goed moet kunnen onderbouwen wat je zegt, Agnes. Anders wordt het zo'n geschreeuw.
Dick, "Helaas kun je daar in het openbaar niets over zeggen omdat het allemaal hear say is. "
Hoezo is dat helaas?
Dick, om het je dan zo te vertellen (Marc kan en moet dat ook niet doen): ook in de vleeswereld doen sommigen het financieel beter dan anderen zodat ze tijdig kunnen vernieuwen. Anderen niet en daar kunnen problemen door ontstaan.
Wie zijn oor in de vleeswereld te luisteren legt, hoort nog wel eens wat. Ik ben niet verbaasd over dit bericht omdat er altijd wat te vinden is in een verouderde slachterij. Evenmin was ik verbaasd over Hilckmann die niet naar China mocht (ze hebben daarginds uitstekende auditors) en daarna voor andere stappen koos en vervolgens van malversatie werd beschuldigd. Helaas kun je daar in het openbaar niets over zeggen omdat het allemaal hear say is. Dat wil niet zeggen dat het één grote beestenbende is.
Aan de algemene boodschap dat groot in beginsel - door de formalisering van processen - blind beter te vertrouwen is, doet dat niets af.
Voor mij persoonlijk geldt dat er kleine slachters zijn die ik blind vertrouw. Niet omdat ze klein zijn, maar omdat ik de mensen ken en hun vakmanschap om met grotere besmettingskansen om te gaan heb gezien.
Aan mijn ogen mankeert gelukkig vrij weinig, Dick.
Goed dat Marc ook voor transparantie pleit, maar het had toch ook kunnen zijn dat hij naar aanleiding van dit bericht zijn opinie over door hem geopperde grote verschillen qua professionaliteit en hygiëne tussen grote en kleine abbatoirs wat had willen nuanceren?
Dick B., lees Marc nou nog eens heel goed. Dan zie je misschien wat er staat.
Om het uit te spellen: Marc was altijd een groot voorstander van openheid en is dat nog steeds.
Je moet niet van hem willen verwachten dat hij zichzelf hier op de borst klopt omdat zijn vroegere werkgever op dat punt klaarblijkelijk weinig vordering heeft gemaakt.
Marc geeft hier voortdurend hoog op van de "professionaliteit" en vermeend betere hygiëne van grote abbatoirs. Zou ik hem dan #09.1 niet mogen confronteren met evidence van tegendelen, en de wijze waarop daarover (niet) gecommuniceerd wordt? Kom nou!
Dat als je Marc wilt verleiden tot de uitspraken die je van hem verlangt je sociaal iets anders zult moeten optreden.
Wat bedoel je nu precies, Dick?
Dick, gelukkig bood je je excuses al aan. Terecht. Marc is inmiddels al jaren niet meer bij Vion werkzaam. Er zijn grenzen aan de posities waarin je mensen kunt dwingen.
Dick dat schreef ik al. Eerlijk duurt het langst.
Marc, als dit voor jou geen loyaliteitszaak betekent, dan ben ik extra benieuwd naar jouw visie als communicatieprofessional!
Dick, je blaft tegen de verkeerde boom. Is geen loyaliteitszaak. En ja, open en eerlijk duurt altijd het langst. Zijn we het daar in ieder geval over eens met elkaar.
Sorry, had ik je niet moeten vragen, Marc. Je onvoorwaardelijke loyaliteit siert je.
Dat weerhoudt me er niet van dit het zoveelste fraaie staaltje van ongeloofwaardige en
weinig vertrouwenwekkende non-communicatie te vinden. Open en eerlijk duurt het langst.
Weet je Belderbos, jij kunt geen vraag bedenken of je hebt zelf het antwoord al. Dus lees je #09.1 nog maar een keer. Of neem contact op met Vion.
Ik ben benieuwd naar de reactie van Marc vd Lee op deze berichten over dit grote en vanzelfsprekend "professionele" Duitse VION-abbatoir.
Uiteraard weer met het bekende mantra als zij de voedselveiligheid nooit in het geding geweest.
In welke communicatiecursus zouden ze dat toch telkens weer allemaal opgestoken hebben?
Geen woord over dit schandaal op de Vion-site.
Wél de bekende standaard MVO-lulverhalen over "Corporate Social Responsability"...
Leuke case voor jouw voedselcommunicatiecursus, Dick!
Dat vind ik ook Dick, daarom kan ik het woord 'helaas' niet plaatsen.