Theo, ik had even niet opgelet... Lesje geleerd: ALTIJD de 'bijsluiter' lezen vóór aankoop, ook op de markt, ook bij de visboer. Daarna heb ik op internet wel een mooi alternatief gevonden: Seamore 'I Sea Pasta', wild biologisch zeewier. Ingrediënt (ja, enkelvoud!): gedroogde zeegroente (Himantalia Elongata), dus met zonder tig E-nummers en ook géén HFCS en andere meuk.
Bevat per 100 gram ongekookt product 9,1 gram zout (lekker!) en 14,6 gram jodium. Het koken vermindert de hoeveelheid kalium, zout en jodium aanzienlijk staat er op de verpakking - qua jodium is dat wel jammer. Nog eens navragen wat er overblijft na koken, er moet eigenlijk 'na bereiding' op de verpakking staan vind ik, niemand zal het ongekookt tot zich nemen.
Anyways: dit Iers/Amsterdams zeevoer is m.i. 1000x beter dan die Epic troep van onze zuiderburen. En het is nog lekker ook!
Bestuurslid van de Stichting Noordzeeboerderij Marcel Schuttelaar laat aan de lokale krant De Posthoorn weten nog op zoek te zijn naar een boer om de testboerderij te runnen. "Een agrariër bijvoorbeeld, die op zoek is naar een nieuwe uitdaging en wil investeren."