Hij viel niet eens heel erg tegen, eigenlijk ging het best. Wat me opeens opviel zat aan de buitenkant: de kleur van de fles. Waar is dat mooie lichte groen voor rode wijnen eigenlijk gebleven?
Het viel me op omdat afgelopen maand bekend werd dat Grolsch met een nieuw frisgroen flesje komt.
In wijn betekent dat lichte groen tegenwoordig waarschijnlijk ouderwets of goedkoop. In bier moet het ongetwijfeld lekker fris verbeelden.
Grappig toch, die 'kleurcodes'. Zouden ze nou in het hoofd van de consument zitten of in dat van de marketeer?
Testje daarom, leuk voor de Kerst: 'als je een fles rode wijn moet kiezen, pak je dan liever een donkergroene of een lichtgroene fles?'
@Jacobus, tip: Als de fles met lakzegel rechtopstaat, druk je de wijnopener op zijn plaats zonder iets met de lakzegel te doen. Je draait hem door de lakzegel heen en trekt de kurk voor 50% uit de fles. Pas dan ga je de lakspilnters weghalen dmv een kwastje of door te blazen, daarna trek je de kurk uit de fles en is het voor elkaar. Het kan geen kwaad er een bord oid onder te zetten voor de wegspringende splinters van de lakzegel ;-)