Vrijdag opende het Protein Competence Center (PCC) zijn deuren. In het PCC bundelen 7 levensmiddelen- en veevoederbedrijven en 6 kennisinstellingen hun onderzoek naar en kennis over eiwitten.

Het PCC richt zich op 4 aandachtsgebieden: 'het vrijmaken en bewerken van eiwit uit gewassen en andere eiwitbronnen, het maken van producten met eiwit, de waarde van eiwit in voeding, en het gebruik van nog niet ontgonnen eiwitbronnen', schrijft EVMI. Het zal dan gaan om eiwitten en producten voor zowel mens als dier. De lancering van het PCC komt direct na de aankondiging dat Coppens Diervoeding en Protix Biosystems de stap naar een praktische toepassing van insecteneiwitten in veevoer al gezet hebben.

In het PCC zijn Agrifirm, Avebe, Darling Ingredients International, DSM, Duynie, FrieslandCampina, VanDrie Group, Hanzehogeschool Groningen, RUG, NIZO Food Research, TNO, UMCG en Wageningen UR verenigd.